المكونات:
2 كيلو سمك فيليه
أوراق حزمة بقدونس
أوراق حزمة كزبرة
عصير 3 ليمونات
1/2 كوب زيت زيتون
1/2 كوب زيت ذرة
1/2 رأس ثوم مفرومة
ملح
فلفل
كمون
أوارق جرجير (للتزيين)
طريقة التحضير:
- هتخلطي الثوم المفروم مع أوراق البقدونس والكزبرة وبعد كده تحطيهم في الخلاط وتضيفي إليهم كوب صغير مياه و1/4 كوب زيت زيتون وتضربيهم كلهم مع بعض في الخلاط.
- تبلي السمك بالملح والفلفل والكمون والليمون وسيبيه لمدة نص ساعة، بعد مرور النص ساعة سخني زيت الذرة وحمري شرائح السمك في الزيت لغاية لونها ما يبقى ذهبي.
- هاتى طاسة وسخني فيها ربع كوب زيت زيتون، بعد كده ضيفي إليها خليط البقدونس والكزبرة وقلبيهم كلهم مع بعض كويس لمدة خمس دقائق على النار.
- هاتى طبق التقديم وحطي فيه السمك الفيليه وضيفي إليه صوص البقدونس والكزبرة. ممكن تزيني الطبق بأوراق الجرجير.