المقادير:
فرخة مقطعة او دبابيس حسب الرغبة
بصل
زبادى
توابل
لمون
نشا
بيض
بقسماط
دقيق
الطريقة :
بجيب البصل والتوابل ( ملح -فلفل- بهارات - زعتر- قرفة -جوز الطيب اى بهارت تانية مفضلة
ونضربهم فى الخلاط مع الزبادى وعصير لمون
ونتبل الفراخ ونسيبهم لتانى يوم
نجى بقى وقلت القلى نجهز الاتى
طبق فية دقيق ونشا متبلة بزعتر ورشة بسيطة ملح وشطة وفلفل
والبيض بردو فى طبق
والطبق الاخير البقسماط مضاف الية بردو نشا ( الى بتعمل طبقة القرمشة )
نضيف الفراخ فىالدقيق والنشاوبعدين البيض وبعدين البقسماط والنشا ونقلى فى زيت غزير وصل لدرجة الغليان وبعد كدة بنوطىالنار ونغطى علشان تستوى براحتها
فراخ مقرمشة تقولى كوكى كنتاكى
ودة بعد القلى بجد كانت تحفة والف هنا وشفا