المكونات:
3 بيضات
كوب دقيق
3/4 كوب بندق مطحون وناعم مثل الدقيق
1/4 كوب كاكاو
كوب سكر كبير
1/2 كوب سمن طري وليس سايح
باكو بيكنج بودر
باكو فانيليا
2 معلقة قشطة(لما تغلي البن حطيه في التلاجه حيعمل القشطه)
معلقه قرفه صغيره حسب الرغبه
1/4 كوب لبن
طريقة التحضير:
- نضرب السمن مع السكر والقشطه جيدا بالمضرب او في الخلاط.
- نضيف البيض واللبن والفانليا ونضرب جيدا.
- نجهز الدقيق عليه البيكنج بودر والبندق الناعم والكاكاو والقرفه.
- نجهز الفرن ونشغله عشان يسخن قبل مانحط الكيكه
- نحضر وعاء ونضع فيه خليط البيض ونضيف الخليط الجاف (الدقيق) تدريجيا مع التقليب بالراحه بالمضرب السلك او معلقة خشب
-اجهز صينيه مبطنه سمنه ودقيق واصب الخليط واخبزه في الفرن الساخن مسبقا واظبطه على درجه حراره متوسطه لمده 30 دقيقه
- تقطع وتقدم بارده مع الشاي او مع الأيس كريم حتبقى تحفه
وبالهناوالشفا